Ikärajat

Meille erityisen tärkeää on, että ikärajasuositukset ovat selvästi esillä. Minecraftin virallinen ikäraja on PEGI-standardin mukaan 7. Pelin grafiikat ovat pelkistettyjä ja palikkamaisia, eikä veri lennä pelissä.

Älä kumminkaan arvioi peliä negatiiviseksi tämän sivun avulla, vaan lue myös positiiviset puolet täällä.

Pelin väkivalta:

PvP: Pelaaja vastaan pelaaja (Player Vs Player), voivat pelaajat taistella miekoilla ja jousilla toisiaan vastaan. Jokaisella pelaajalla on 20 elämää, jonka kaikki menetettyään pelaaja kaatuu ja saa viestin "Kuolit!" ja ruutuun tulee näkyviin kohdat "Synny uudelleen" ja "Palaa päävalikkoon".

PvE: Pelaaja vastaan ympäristö (Player Vs Environment), pelaaja voi lyödä miekoilla ja jousilla ampua eläimiä, ja pelin hirviöitä saadakseen resursseja. Kuollessaan nämä eläimet kaatuvat ja katoavat jättäen pölypilven.

Hirviöt: Pelissä on hirviöitä, zombieita, luurankoja, jättihämähäkkejä jne jotka aiheuttavat vahinkoa pelaajille lyömällä tai ampumalla nuolia tai tulipalloja. Nämä syntyvät yöllä. Nämä eivät kumminkaan synny rakennusmaailmaan, joten rakentaessa ne eivät tule pelottelemaan. Pelissä on pelottavia hirvioitä, mutta näitä ei näe, kun pysyy rakennusmaailmassa.

FlosMinen ikärajat:

FlosMinen palveluiden ikärajat ja maininnat saattavat poiketa Minecraftin omista ikärajatiedoista. Siksi tässä osiossa kerrotaan, miten kannattaa varustautua pelaamaan FlosMinessä.

Minecraft-palvelin

FlosMinen Minecraft-palvelimen ikäraja on rakennusmaailmassa on 7 vuotta. Palvelimen chatissa ja kylteissä on kirosanafiltteri, joka poistaa suurimman osan rumasta kielenkäytöstä. Ilkeät pelaajat saattavat kumminkin löytää tapoja, joilla he pystyvät sanoja ilmaisemaan ja rakentamaan.

Foorumit & Sivusto

Sivuston ja foorumeiden ohjeellinen ikäraja on 13 vuotta. Vanhemmat voivat antaa lapsellensa kirjallisen luvan rekisteröityä sivustolle (gdpr) esim. sähköpostitse. Foorumeiden julkisia osia seurataan ja valvotaan FlosMinen ylläpidon toimesta. Foorumeilla on käytössä myös rumien sanojen filtteröinti. Yksityisiä viestejä ei seurata tai valvota, mutta yksityisviestien vastaanottaminen voidaan estää.

Discord-palvelin

Discordin oma ikäraja on 13 vuotta, joten tämä pätee myös meillä. Palvelimella on käytössä rumien sanojen filtteri ja julkisia keskusteluita valvotaan. Meillä on vaikutusvalta ja valvonta oikeus vain meidän omistamalla palvelimella, eikä muualla Discordissa, kuten yksityisviesteissä.

YouTube-videot

FlosMinen ylläpidon julkaisemat videot ovat pääsääntöisesti kielletty alle 7 vuotiailta, pelin ikärajaa noudattaen. Yli 13-vuotiaille tarkoitetut videot ovat merkitty videon otsikossa merkinnällä K13.

Twitch-livelähetykset ja videot

FlosMinen ylläpito järjestää ajoittaan livevideoituja (streamattuja) tapahtumia pelissä ja pelin ulkopuolella, joiden ikäraja on lähtökohaisesti yli 13 vuotiaille. Ikäraja on asetettu siksi, että livevideolta ei pysty vahingossa ilmaistuja rumia sanoja editoimaan pois, joten ne kuuluvat myös lähetyksessä.


Sivu kirjoitettu 6.8.2018
Päivitetty -
Versio 1
Viimeisin muutos: -